Byggeriet på Château Nóil begyndte i 1666. Kong Louis IVX beordrede den bygget, da han elskerinde, Louisa LaFayette blev gravid med deres første barn (Louis de Nóil).

Louis d. IVX og Louisa LaFayette

Château Nóil er en efterligning af Versaillespaladset, bygget ud fra de originale tegninger, hvor fløjene som blev bygget til senere i Versailles ikke er på.

Slottet stod færdig i 1669. Louisa LaFayette boede der frem til sin død i 1700. Da Louis de Nóil fyldte 21 overtog han slottet og det var i den forbindelse at slottet blev et vinslot. Den unge Louis havde fået den fineste uddannelse indenfor agerbrug og han havde en særlig interesse i vinproduktion. Han havde rejst rundt i Frankrig og Italien, hvor han besøgte forskellige vinslotte og med sig fra sine rejser havde han vinplanter med sig hjem, som han satte på markerne rundt om Château Nóil.


Louis de Nóil blev kendt for sin dedikation indenfor for vinproduktionen og var afholdt af mange, desværre var det dog først da hans søn tog over at Nóil vinen virkelig slog igennem.