Blog

ONSDAG 21. APRIL 2021Update

Der har været lidt stille fra mig. Jeg har haft travlt med de sidste gennemgange af manuskriptet, før det bliver sendt videre til ekstern korrekturlæsning. I weekenden var jeg inde i Latinerkvarteret i Viborg, for at få taget nogle billeder, jeg kan bruge på de sociale medier, min hjemmeside og hvis jeg får brug for et billede i forbindelse med min udgivelse. Har haft billederne til gennemgang i dag. Det var godt nok svært at vælge, men endte med seks billeder, som jeg synes kunne bruges. Der var flere, men når man har et stramt budget, så må man jo vælge noget fra. Jeg håber at jeg kan præsentere billederne inden længe.


Mandag var jeg til møde hos Viborgegnens Erhvervsråd, for at få sparring på alle mine idéer vedrørende mit spirende forfatterskab, for ja, det er en form for virksomhed. Ikke at jeg forventer at leve af det, men jeg har drømt om at udgive bøger i mange år og nu har jeg faktisk mulighed for det, så jeg håber at med Djævlens Kys, bliver det et trinbræt til flere udgivelser.


I dag sendte jeg mit manuskript ind igen og det er nu sendt videre til ekstern korrekturlæsning, så nu må jeg vente i en uge eller to, før jeg får den at se igen. Så jeg håber, jeg kan holde mig beskæftiget, nu hvor jeg ikke skal læse min historie igennem hele tiden.

 

Indtil næste gang

SusanneTORSDAG 01. APRIL 2021GOD PÅSKE

Ny måned og jeg har fik afleveret mit manus i går efter en intens gennemgang af teksten. Delte en del kapitler op, så vi nu er oppe på 38 kapitler i stedet for de 24 kapitler, jeg havde planlagt. Nu venter jeg så på ny udmelding fra min redaktør. Indtil da har jeg planer om at holde fri fra skrivning og slappe af, eventuelt ved at få lidt lavet i haven. Vejret er da i det mindste til det.


Så nu holder jeg fri.

God påske derude.

 

Indtil næste gang

SusanneLØRDAG 27. MARTS 2021TANKEMYLDER

Marts er ved at gå på hel og sikke en måned på både godt og ondt. Der er mange ting man skal have styr på, når man bevæger sig ind i kulturlivet. Tanker om, hvad jeg vil med min bog, hvad vil jeg med min nye titel som forfatter og meget andet.


Jeg er typen, der lærer ved at gøre (learning by doing). Det tager længere tid og et ørt hoved sidst på dagen fordi noget ikke helt spiller, som jeg gerne vil have det. Når det kommer til stykket, så er jeg sindsyg perfektionistisk og hvis tingene ikke kører efter mit hoved, så bliver jeg stædig. På mange måder, så er min hovedperson i Djævlens Kys og jeg meget ens på det felt. Der er ingen, der skal sige hvad jeg skal og ikke skal gøre og hvordan jeg skal gøre det. Jeg ved at jeg ikke kan have fuld kontrol over alt i mit liv og det har jeg slet ikke lige nu. Det er med at tage de rette kampe og så gå efter dem, når det endelig er.


Hvad er så meningen med dette blogindlæg, spørger du? Ja, det ved jeg faktisk ikke, for når man læser den igennem, så er det tydeligt at jeg skriver om noget, uden egentlig at nævne hvad det er. MEN, jeg kan nævne. Det er altid rart med ros. Når ens redaktør skriver at jeg har et rigt og livligt sprog. Det kan da kun være godt. Jeg tager det som noget godt. Når man tænker på udviklingen af min skrivning henover årene, så har den været lang. Jeg har også lært at man bliver bedre til det, jo mere man skriver.


Jeg har skrevet rigtig meget på engelsk de sidste 13 år, hvilket har sat præg på min danske skrivning. Det blev jeg så venligt gjort opmærksom på af en kollega sidste forår. Jeg var klasselærer for en 1. klasse på daværende tidspunkt. Jeg skrev nyhedsbreve ud til forældrene, for at holde dem opdateret på, hvad deres børn lavede i skolen og hvad den kommende uge vil bringe. Jeg var begyndt at vende ordene om, som man gør på engelsk. Forhåbentlig har jeg fået det fjernet fra manuskriptet inden den ryger i trykken. Ellers håber jeg at korrekturlæseren fanger hvad englism, jeg må have sneget ind.

 

Indtil næste gang

Susanne

MANDAG 22. MARTS 2021DJÆVLENS KYS 1.3

Fik sendt manuskriptet retur i går, efter jeg havde modtaget det sidste tirsdag til genlæsning. Dialogen var ikke helt sat op, som forlaget vil have det, så det skulle ændres. Desuden, så kom den opsat, som det kommer til at se ud, når den bliver udgivet. Det var lidt vildt at se sit navn på de første sider. Jeg fik også ændret lidt i teksten og slettet nogle afsnit, som jeg ikke kunne se meningen med i den overordnet handling, men som bar var fyld. Bogen ligger p.t. på 603 sider, så der er plads til at jeg kan slette lidt her og der.


Nu må jeg så vente indtil jeg får den næste runde af feedback fra redaktøren. Det er nervepirrende, for at sige det mildt. Jeg kan ikke koncentrere mig om meget andet og min hovedperson rumstere i hovedet på mig, så jeg kikker lidt på fortsættelsen. Har på fornemmelsen at bog to vil overraske mange, da den hopper et par århundreder frem i tiden. Bog tre kommer til at gå tilbage i tiden. Det er planen med bøgerne i opdagelsen af hvordan det kommer til at gå de forskellige familiemedlemmer fra bog et.


Jeg regner også med at skrive historien om hvad der sker med hovedpersonen, hvor bog et slutter. Men det bliver en psykisk hård bog at skrive og jeg har også en anden bog i serien, som kommer til at være psykisk hård, da der kommer til at foregå nogle virkelige grumme ting. Forhåbentlig kommer de på et tidspunkt.


Nóillión Sagaen er langt fra en fortælling om happy ending. Den kommer til at handle om en familie, der virkelig bliver testet og kommer så grueligt meget igennem, hvor familiebåndet bliver testet og sår der måske aldrig bliver helet. Sagaen har så mange historier og jeg håber bare jeg får mulighed for at dele det hele med jer.

 

Indtil næste gang

Susanne

SØNDAG 14. MARTS 2021MUSIKKEN DER DRIVER VÆRKET

Når jeg skriver, så henter jeg inspiration fra musikkens verden. Når musikken spiller, så vækkes en følelse i mig, enten er det vrede, glæde, kærlighed eller noget helt fjerde. Følelser, som jeg kan spille på, når jeg skriver. Hvis jeg virkelig skal have et par sider ud, så sidder jeg med øretelefoner i ørene og musikken spiller, imens jeg skriver.

 

Dertil kommer valget af musikken. I forbindelse med udarbejdelsen af Djævlens Kys har jeg lyttet til meget barok musik så som Beethoven, Mozart, Vivaldi og Händel. Derudover, så har musikproducerer, som normalt komponerer til serier og film også været brugt. Her kan jeg nævne Audiomachine, Two Steps From Hell, Thomas Bergersen og jeg kunne blive ved.

 

I disse dage, hvor jeg er begyndt at kikke på min ungdomsroman, Kajsa og Lysets Rige (arbejdstitel), så er Audiomachine og Two Steps From Hell også på min playliste, men derudover er navne som Jo Blankenburg og John Williams og især soundtracket fra den første Harry Potter film.

 

Musikken gør rigtig meget, når jeg skal skrive og det hjælper mig også med at holde hverdagens lyde ude og jeg kan forsvinde ind i den fortælling, som jeg skriver på. Hermed et lille indblik i min skriveproces.

 

Indtil næste gang

Susanne

FREDAG 12. MARTS 2021DET KRIBLER I FINGRENE


Da jeg sendte mit manuskript ind til forlaget i mandags, så redaktøren kunne læse det igennem, fik jeg at vide at jeg ikke måtte skrive og rette i manuskriptet imens de læte det igennem. Det havde jeg det ok med, men nu hvor arbejdsugen er ved at gå på hel, så sidder jeg og ved ikke hvad jeg skal gøre af mig selv. Jeg vil skrive, jeg har brug for at skrive, jeg kan ikke lade være med at skrive. 


Derfor har jeg simpelthen sat Nóillión Sagaen på pause og i stedet fundet en anden serie frem, som jeg er begyndt på for lang tid siden (læs 2003). Dette er ikke en voksenroman, som Djævlens Øje er, men en ungdomsroman. Det er en helt anden tankegang, for her er min målgruppe teenagere. Så sætningerne skal være kortere og sproget anderledes. Jeg har to store mapper med baggrundsviden til serien (ja endnu en serie). Det har været rart at have noget helt andet at se på, men det kribler stadig i fingrene på mig og Léontine fra Djævlens Kys ser fortørnet på mig og kan ikke forstå hvorfor jeg ikke arbejder på den anden bog imens jeg venter på redaktørens noter.


Jeg tror det er godt at hvile hovedet fra sagaen, velvidende at jeg har en del arbejde forude med at pudse manuskriptet af inden den kan gå i trykken. Siden vejret ikke ligefrem skriger havearbejde p.t., så må man jo ty til skriveriet i stedet.


Indtil næste gang

Susanne

TIRSDAG 9. MARTS 2021WHAT TO DO?


Der er utrolig mange ting, man skal have styr på, når man skal udgive en bog. Her taler jeg ikke om selve bogen, men om alt det ved siden af. Jeg vil trods alt gerne have at nogen køber den, når den bliver udgivet og da jeg skal stå for en del af promoveringen selv, så går mine tanker p.t. på: Hvad kan jeg gøre? Jeg har stort set ingen penge på nuværende tidspunkt til marketing, da jeg bruger de fleste på selve udgivelsen. Så jeg kikker på, hvad jeg kan gøre på de sociale medier, hvordan kan jeg bruge min hjemmeside etc.


Jeg er glad for at der stadig er lang tid til oktober, for der er mange ting, jeg skal have sat mig ind i. På den front er jeg glad for at jeg tog en handelseksamen i tidernes morgen. Så alt dette er ikke fuldstændig fremmed for mig, men der er trods alt sket lidt de sidste 21 år, siden jeg blev student.


Lige nu er jeg ved at få booket et photoshoot, så jeg kan få taget nogle ordentlige billeder af mig selv, for det er jo ikke kun min bog, jeg skal promovere, det er også mig selv. Jeg er en utrolig privat person, men jeg ved også at hvis der skal ske noget, så bliver jeg også nødt til at gøre noget selv, for at blive hørt. I øjeblikket er det meget sparsommeligt, hvad jeg gør. Jeg er stadig meget grøn og skal have dannet et overblik, hvordan jeg griber de forskellige ting an. Forhåbentlig finder jeg ud af noget inden for de næste par måneder, så jeg kan køre fuld skrue i månederne op til udgivelsen.


Indtil næste gang

Susanne