Linette Delacour

Grevinde de Nóil/Comtesse de Nóil

Linette er født d. 5. juni 1722 i Nóil dalen, som datter af Lillian og Alexandre Delacour. Linettes mor var heks og hendes far var en almindelig mand uden evner.


I 1725 skete en stor tragedie i familien, da Linettes morbrødre, Loic og Lucien Brodeur dræbte hendes moster og tredje morbror. Linettes forældre flygtede til Amerika med den lille pige og der voksede hun op. Det var også i Amerika, hun mødte Laurent de Nóil, der var udstationeret som en del af det franske militær. De to faldt for hinanden med det samme, hvilket resulterede i Linette blev gravid og de to unge mennesker måtte gifte sig.

Både på grund af de skræmmende forhold i Amerika, men også på grund af svigtende helbred hos Laurents far tilbage i Frankrig, besluttede det unge par at de måtte rejse hjem igen, selvom Linette havde boet størstedelen af sit liv i Amerika, så vil hun bare være sammen med sin elskede mand.


Desværre led de en stor sorg, da de mistede deres lille Liberté, som forsvandt. De søgte højt og lavt, vidt og bredt, men lige lidt hjalp det. Hun var forsvundet. Sorgtynget rejste de tilbage til Frankrig, hvor Laurent overtog familieslottet og med tiden voksede familien. Først med tvillingerne Léontine og Léonard, derefter fulgte Lizette og Léandre.


Imellemtiden blev Linette leder af den lokale heksekredsen, som hun brugte rigtig meget tid på. Måske også for meget tid, for forholdet til manden begyndte at skrante. Rygterne om mandens eskapader i Paris nåede også hende, men alt det til trods, så elskede hun stadig sin mand. 

Da hun blev gravid med deres 6. barn, besluttede hun sig for at forlade heksekredsen og fokusere på familien i stedet og hun gav også sin man et ultimatum. Enten opgav han livet i Paris eller også kunne han blive der fremover og ikke sætte sin fod i Nóil dalen igen. Hvis det havde været en anden mand, så vil hun aldrig have givet Laurent sådan et ultimatum, for det første så havde hun ikke sådan en magt, da hun var underlagt sin mands beskyttelse, men Laurent var ikke helt almindelig. Han havde set verden og han havde oplevet sin del af samfundet. Laurent opgav sit udsvævende liv i Paris og derefter tog han kun sjældent til staden. Efter Lémár fik de deres sidste barn, Lillian, som også endte med at vise magiske evner. 


Linette var ikke den perfekte mor, men hun elskede sine børn. Desværre kunne hun ikke ændre udfaldet af den tragiske nat, da slottet blev angrebet. Linette blev 45 år.

Linettes 

Familie

Evner


Som en heks har man udgover magiske evner også nogle specifikke evner, som går igen i den pågældende familie. 


ELEMENTÆR GENERERING

TELEPAT