Mørkets Rige

Mørkets Rige ligger på den anden side af Krystalbjergene og Skumringsbjergene, som delere øen i to. Der er kun dagslys et par timer om dagen i sommerhalvåret, resten af tiden er der mørkt. 


Riget regeres af Skyggedronningen, som har siddet på magten i godt 20 år.


I Mørkets Rige finder man udover Skumringsbjergene også Skyggernes Dal, Den Sorte Skov og Skyggepaladset, hvor Skyggedronningen bor. Der findes kun en by, som hedder St. Bjergby, det er også her Skyggepaladset ligger.

Skumringsbjergene

Skumringsbjergene ligger i forbindelse med Krystalbjergene, som deler øen mellem Lyset og Mørkets Rige. Her lever blandt andet bjergtroldene


Nedenfor bjergene ligger Skyggernes Dal. Her lever Mosekonen, hvor hendes bryg dækker dalen. Det er også her Skyggeånderne lever, hvor de lokker folk ind i skyggerne. Hvis man først at blevet lokket ind, så kan man ikke komme ud igen. 

Den Sorte Skov

Skoven som ligger i Mørkets Rige ser sveden ud, der er intet grønt. Det er her man kan finde skyggebær, som kan bruges mod alverdens mørk magi. Det er ikke nemt at få fat i bærene på grund af de store udfordringer man skal igennem for at nå dem. 


Man kan også finde Skyggeånder i Den Sorte Skov.

Bøgerne