Juni

I løbet af juni vil jeg sætte fokus på nogle af de karakterer, som optræder i mine bøger. Karakterer som betegnes som LGBTQ+ personer. Besøg susanneskindstad.dk for at lære mere om disse mangfoldige og nuancerede karakterer og deres rejse gennem mine fortællinger. Lad os sammen fejre forskellighed og inklusion i litteraturen.

I vampyrernes verden er mange mere flydende i deres leveform og accepterer også homoseksualitet og biseksualitet som noget naturligt. Når en person bliver forvandlet, ændres deres følelsesregister. Nogle rummer så meget kærlighed at det ikke er nok med en af det modsatte køn, men alle fungerer i jagten på seksuel nydelse.


Så spørger du sikkert, hvad med varulvene? Det er det samme og det kan være det vil blive nævnt på et eller andet tidspunkt, når varulvene får en større rolle i Nóillión Universet. Det eneste sted, hvor man ikke kan være fri, er i den menneskelige verden, hvor frygt og uvidenhed regerer. Så selvom en vampyr, varulv eller heks for den sags skyld er en LGBTQ+ person, så kan de ikke vise det åbenlyst i 1700-tallet, hvor historien foregår p.t.


Da jeg begyndte at skrive på Nóillión Sagaen, havde jeg altid forestillet mig at de overnaturlige var mere inddragende og så alligevel ikke, for selvom de kan elske hvem de vil, så er der stadig ting man ikke gør. Vampyrer er ikke involverede med varulve romantisk, hekse er ikke sammen med vampyrer osv. Så selvom der er frihed til at elske, hvem man vil, så er der stadig restriktioner. Hvilket passer meget godt med den verden vi selv bor i. Uanset hvad, så er der altid et eller andet, som blokerer, en fordom eller anden modstand for at to personer kan være sammen, uanset hvor meget de elsker hinanden.

Nóillión Universet

Ambrosius dukker op første gang i bind 2. Han er nok den, jeg har haft sværest ved at beskrive, når det kommer til hans seksualitet, da det er meget svingende og kommer an på hvilke situationer og forløb i hans udødelige liv. Så for at dække det hele, vil jeg betegne ham som flydende. Han kan have perioder, hvor han klæder sig i dametøj, der er perioder, hvor han elsker at være sammen med både mænd og kvinder. Andre gange er det udelukkende kvinder. Det kommer meget an på humør og hvor han befinder sig henne både i verden men også i sit udødelig liv.


Ambrosius og hans søster Calvina har været yderst interessante karakterer at arbejde med. Ikke kun på grund af deres rolle i Rosenalliancen, men også deres indbyrdes forhold. Efter de blev forvandlet, gik deres forhold fra at være tætte søskende til at blive mere incestuøst og især Léonard kommer til at opleve det på nærmeste hold. 

Ambrosius

Calvina, som er søster til Ambrosius, er også flydende, men på en lidt anden måde. Hun ser sig selv som kvinde og gør alt for at fremhæve det. Derimod er hun ligeglad med om det er mænd eller kvinder, som hun deler seng med. Det kommer an på dem som personer og hendes interesse i den pågældende. Hun keder sig meget hurtigt, så hvis personen ikke kan holde hendes fokus, er det videre til den næste.


Calvina er promiskuøs og det er noget af det, der især bliver nævnt i bind 2, hvor hun dukker op første gang. Ligesom sin bror er hun også en aktiv del af Rosenalliancen. Hun ser personer som legetøj, hvilket Léonard får at mærke, da han møder den attraktive kvinde. 

Calvina

Danièle møder vi i bind 2 og vil dukke op igen i efterfølgende bind, hvor vi kommer til at lære hende lidt bedre at kende. Danièle er meget flydende og på mange måder minder meget om Lizette, men jeg vil nok nærmere sige at Danièle er biseksuel, da hun tiltrækkes af både mænd og kvinder og det betyder ikke så meget om det er det ene eller det andet. Det kommer også meget an på, hvem Danièle er tiltrukket af i et givent øjeblik, en mand eller en kvinde.

Danièle