Juni

I løbet af juni vil jeg sætte fokus på nogle af de karakterer, som optræder i mine bøger. Karakterer som betegnes som LGBTQ+ personer. Besøg susanneskindstad.dk for at lære mere om disse mangfoldige og nuancerede karakterer og deres rejse gennem mine fortællinger. Lad os sammen fejre forskellighed og inklusion i litteraturen.

I vampyrernes verden er mange mere flydende i deres leveform og accepterer også homoseksualitet og biseksualitet som noget naturligt. Når en person bliver forvandlet, ændres deres følelsesregister. Nogle rummer så meget kærlighed at det ikke er nok med en af det modsatte køn, men alle fungerer i jagten på seksuel nydelse.


Så spørger du sikkert, hvad med varulvene? Det er det samme og det kan være det vil blive nævnt på et eller andet tidspunkt, når varulvene får en større rolle i Nóillión Universet. Det eneste sted, hvor man ikke kan være fri, er i den menneskelige verden, hvor frygt og uvidenhed regerer. Så selvom en vampyr, varulv eller heks for den sags skyld er en LGBTQ+ person, så kan de ikke vise det åbenlyst i 1700-tallet, hvor historien foregår p.t.


Da jeg begyndte at skrive på Nóillión Sagaen, havde jeg altid forestillet mig at de overnaturlige var mere inddragende og så alligevel ikke, for selvom de kan elske hvem de vil, så er der stadig ting man ikke gør. Vampyrer er ikke involverede med varulve romantisk, hekse er ikke sammen med vampyrer osv. Så selvom der er frihed til at elske, hvem man vil, så er der stadig restriktioner. Hvilket passer meget godt med den verden vi selv bor i. Uanset hvad, så er der altid et eller andet, som blokerer, en fordom eller anden modstand for at to personer kan være sammen, uanset hvor meget de elsker hinanden.

Nóillión Universet

Ambrosius dukker op første gang i bind 2. Han er nok den, jeg har haft sværest ved at beskrive, når det kommer til hans seksualitet, da det er meget svingende og kommer an på hvilke situationer og forløb i hans udødelige liv. Så for at dække det hele, vil jeg betegne ham som flydende. Han kan have perioder, hvor han klæder sig i dametøj, der er perioder, hvor han elsker at være sammen med både mænd og kvinder. Andre gange er det udelukkende kvinder. Det kommer meget an på humør og hvor han befinder sig henne både i verden men også i sit udødelig liv.


Ambrosius og hans søster Calvina har været yderst interessante karakterer at arbejde med. Ikke kun på grund af deres rolle i Rosenalliancen, men også deres indbyrdes forhold. Efter de blev forvandlet, gik deres forhold fra at være tætte søskende til at blive mere incestuøst og især Léonard kommer til at opleve det på nærmeste hold. 

Ambrosius

Calvina, som er søster til Ambrosius, er også flydende, men på en lidt anden måde. Hun ser sig selv som kvinde og gør alt for at fremhæve det. Derimod er hun ligeglad med om det er mænd eller kvinder, som hun deler seng med. Det kommer an på dem som personer og hendes interesse i den pågældende. Hun keder sig meget hurtigt, så hvis personen ikke kan holde hendes fokus, er det videre til den næste.


Calvina er promiskuøs og det er noget af det, der især bliver nævnt i bind 2, hvor hun dukker op første gang. Ligesom sin bror er hun også en aktiv del af Rosenalliancen. Hun ser personer som legetøj, hvilket Léonard får at mærke, da han møder den attraktive kvinde. 

Calvina

Danièle møder vi i bind 2 og vil dukke op igen i efterfølgende bind, hvor vi kommer til at lære hende lidt bedre at kende. Danièle er meget flydende og på mange måder minder meget om Lizette, men jeg vil nok nærmere sige at Danièle er biseksuel, da hun tiltrækkes af både mænd og kvinder og det betyder ikke så meget om det er det ene eller det andet. Det kommer også meget an på, hvem Danièle er tiltrukket af i et givent øjeblik, en mand eller en kvinde.

Danièle

Den yngste bror til Léontine opdager sin seksualitet i bind 3. Under sin rejse rundt i verden får han et indblik i andre kulturer, men lærer også mere om sig selv. Jeg vil betegne ham som biseksuel, da han føler sig tiltrukket af både mænd og kvinder. Der kan også ligge andet ind over, men han er stadig ved at udvikle sig i mit hoved, så indtil videre ligger den på biseksualitet.


Da Lémár er et forholdsvis ubeskrevet blad, så er bind 3 en oplagt mulighed for virkelig at lære denne unge mand at kende, som han rejser rundt i verdenen. Udover at være på en mission for sin far, så er der også de oplevelser, som han kommer ud for på sin tur. Rejsen går blandt andet til Tyskland, Det Osmanniske Rige, Mellemøsten og Indien for at nævne nogle af de steder, han rejser hen. Jeg glæder mig til at dykke mere ned i både hans rejse men også Lémár som person, som vil være unik fra sine øvrige søskende.

Lémár

Lizettes historie er den jeg gruer mest, fordi hun skal gå så meget igennem. Efterhånden som hun lærer sig selv at kende i processen, så finder hun ud af at det ikke har noget at gøre med om det er en mand eller kvinde hun er sammen med, men hvilken emotionel forbindelse hun får med personen. 


Der vil komme en mand, som åbner hendes øjne for at ikke alle mænd er modbydelige, så hvis man spørger Lizette, så er hun panseksuel, hvis den rette person dukker op, uanset om det er en mand eller kvinde.

Lizette

Luc er en karakter i Nóillión Universet, men optræder i mine ungdomsbøger i Nóillión Universet, som jeg regner med kommer efter Nóillion Sagaen er færdigskrevet. 


Luc er en ung teenager, som kæmper med sine følelser og ved ikke helt hvordan han skal gebærde sig. Han er usikker på sin seksualitet og skammer sig over, at han hellere vil kigge efter fyre end piger. Det sender ham ud på lidt af en rutsjebanetur, hvor følelser som skam, vrede og forvirring er meget dominante indtil han endelig accepterer at han er homoseksuel.


Luc var oprindelig ikke homoseksuel, da jeg først begyndte at udvikle hans karakter, men jeg blev inspireret til at gøre det, efter at en jeg kender fortalte om sig selv, sin homoseksualitet og de ting han har været ude for. Hans historie er anderledes end Lucs, men det giver et lignende billede om at føle sig forkert fordi folk omkring en har en anden opfattelse af hvad er rigtigt eller forkert. Jeg glæder mig til at dykke ned i Lucs karakter og hans vej mod at lære sig selv bedre at kende.

Luc

Der findes mørke i alle mennesker, nogle skjuler det bedre og andre gemmer sig ikke men omfavner det. Lucien er den første af de karakterer, som jeg vil fremhæve i forbindelse med Pride måneden. Når man læser om ham, så virker han mere aseksuel end homoseksuel, men det er fordi ingen rigtig har set ham vise sine følelser for en anden mand.


Det er der en grund til. Før Lucien blev forvandlet, forelskede han sig i en anden mand. Desværre fik hans far nys om det og det gik ikke stille for sig. Lucien var 19 år, men det betød ikke, at hans far ikke kunne give ham prygl for sådan en vederstyggelighed. Så det var kærkomment, da han blev forvandlet, da vampyrerne var mere inkluderende. Alligevel var der stadig det menneskelige samfund, og til sidst lukkede Lucien af for sine følelser, der ville lade ham forelske sig. Måske hvis den rette mand kom og han atter vil åbne sit hjerte.

Lucien