5. december

Uddrag fra kapitel 1

Det var tidligt. Solen var så småt begyndt at skinne ind gennem det lille vindue og lyste værelset op. Værelset var ikke særlig stort, men det var et dejligt lille værelse. Foran vinduet stod et lille skrivebord og en stol. Op ad den modsatte væg stod en seng, hvori en pige på femten lå og sov. En brise fra det åbne vindue fik den unge pige til at røre på sig. Hun vendte sig søvnigt om og så over mod vinduet. Hun lukkede det, inden hun gik i seng aftenen før. Hendes mormor må have været oppe for at åbne det. Kajsa, som pigen hed, kiggede rundt i værelset og opdagede katten lå for fodenden af sengen.

     ”Jamen godmorgen, Pegasus,” udbrød Kajsa.

Den hvide kat kiggede op på hende og miavede. Den strakte sig dovent og traskede over til pigen, som kløede den bag øret.

     ”Jeg må vel hellere op. Du ved, Mormor ikke kan lide, vi ligger og slænger os til langt op på formiddagen,” sagde Kajsa.

     Hun flyttede katten, så hun kunne komme ud af sengen. Imens hun tog tøjet på, fortsatte Kajsa med at tale til katten. Den havde rullet sig sammen på Kajsas hovedpude, imens den iagttog pigens færden rundt i værelset.

     ”Jeg havde sådan en mærkelig drøm i nat,” forsatte hun, imens hun begyndte at børste sit lange sorte hår.

     Hun glemte at flette det aftenen før, inden hun gik i seng. Nu stod det som en sort sky omkring hendes hoved. Hun hev og sled i håret, imens hun fortalte om sin drøm.

     ”Det var om kvinden igen. Hun havde langt sort hår ligesom mit. Jeg er sikker på, det var min mor. Hun prøvede at fortælle mig noget, men hun snakkede på et sprog, jeg ikke forstod,” sagde pigen.

     Hun havde langt om længe fået håret samlet i en lang fletning. Hun studerede sit spejlbillede. Kajsa var vel ret typisk for en pige på femten. Hun lænede ind og stirrede på en begyndende bums på hagen. Hun fandt noget foundation, som hun smurte på, så den ikke skreg op – her er jeg!

     ”Ja, så kan det vel ikke blive meget bedre,” sagde hun mut, før hun vendte sig om mod katten. ”Nå, skal vi gå ned og få noget morgenmad?” spurgte hun og gik over til døren.

     Katten hoppede ned fra sengen og kringlede sig ud mellem pigens ben, da hun åbnede døren.